Får man ha lockpriser?

Innehållsförteckning

Får man ha lockpriser?

Får man ha lockpriser?

Lockpriser är inte lagligt men svårt att bedöma Eftersom priset på en bostad kan anses vara en mycket viktig del av marknadsföringen för bostaden kan ett lockpris vara olagligt. Det finns ingen specifik lagstiftning som reglerar lockpriser, även om detta har utretts. Istället är det marknadsföringslagen som gäller.

Vad är ett utgångspris?

Utgångspris. När en bostad läggs ut till försäljning med ett utgångspris, är det priset som budgivningen är tänkt att starta på. Men som budgivare kan du välja att börja budgivningen både över och under utgångspriset och säljaren får välja själv om den vill anta budet eller inte.

Måste säljaren acceptera utgångspriset?

Utgångspriset är inte bindande vilket innebär att en säljare inte måste sälja bostaden för det priset. Detta gör att utgångspriset enbart är strategiskt, dvs man sätter det utgångspris som man tror kommer att leda till det högsta slutpriset. Att sätta rätt utgångspris kan vara avgörande för hela affären.

Är budgivning offentlig?

Grundprincipen får dock anses vara att visa alla eller inga, men det finns undantag. Det ligger på fastighetsmäklaren att informera om vilka förutsättningar som gäller för en pågående eller förestående budgivning.

Är mäklaren skyldig att framföra bud?

Mäklaren är skyldig att framföra alla bud till säljaren till dess att köpekontraktet är påskrivet. ... Mäklaren får dock ge säljaren sakliga råd i valet mellan olika spekulanter. Eftersom det är säljaren som väljer vem som ska få köpa bostaden kan inte en mäklare lova en spekulant att hen ska få köpa.

Relaterade inlägg: