Vad är utmärkande för forntiden?

Innehållsförteckning

Vad är utmärkande för forntiden?

Vad är utmärkande för forntiden?

Forntiden är den längsta epoken som handlar om människors förhistoria,det handlar om hur de försörjade sig,deras yrke och hur de överlevde. ... De äldsta civilisationerna uppstod vid floder,där människorna började utnyttja floderna och bevattna fälten genom att bilda dammar och kanaler.

Hur försörjer man sig under forntiden?

hantverk och handel. En viktig förutsättning för detta var tillgången till stora vattendrag som kunde användas för både odling och transporter. De första högkulturerna uppstod därmed i bördiga områden längs med stora floder. De kallas därför ofta för flodkulturer.

Hur levde man i forntiden?

De första människorna var jägare och förflyttade sig runt i jakt på föda. Med sig hade de det de behövde, till exempel redskap för jakt och fiske, oftast tillverkade av kvarts och flinta. Så småningom började människorna allt mera att odla jorden och själva producera sin föda.

Vad hände för 6000 år sedan?

Stenåldern. Stenåldern är den första perioden i människans historia. ... Under denna tid levde människan av jakt och insamling av ätliga växter. I och med neolitikum inleddes "bondestenåldern", den började för ca 10 000 år sedan i mellanöstern och nådde Skandinavien för ca 6000 år sedan.

När slutar forntid och historia börjar?

Mycket vanligt i västerländsk historieskrivning är också att forntiden sägs omfatta tiden 3000 f.Kr – 750 f.Kr.

Relaterade inlägg: