Vad är krishjälp?

Innehållsförteckning

Vad är krishjälp?

Vad är krishjälp?

-Krishjälp innebär att man går igenom det som har hänt och alla känslor som det medfört. Krishjälp kan också hjälpa till att starta sorgearbetet och bearbeta krisen. Det händer ofta att man stannar upp i processen och krishjälpen kan då hjälpa en att gå vidare, säger Axel Aminoff.

Vad är Chockfaser?

Den första reaktionen efter en olycka eller annan traumatisk händelse benämns chock. Chockfasen beskrivs ofta som en overklig känsla, som om man sett händelserna på film. ...

Vad sker i reaktionsfasen?

Reaktion − när den drabbade börjar inse och reagera på vad som har hänt. Känslorna uttrycks ofta starkt, vilket kan vara påfrestande för omgivningen. Fasen kan pågå upp till åtta veckor. ... Nyorientering − när såren är mer eller mindre läkta, obehagliga känslor och tankar har bearbetats och den drabbade kan gå vidare.

Vad finns det för kriser?

Olika händelser kan påverka Du kan hamna i kris av att något oväntat händer. Det kan till exempel vara en olycka, sjukdom, ett brott, att du förlorar jobbet eller att någon i din närhet oväntat lämnar dig. Här kan du läsa mer om sorg när någon har dött.

Relaterade inlägg: