Vilka länder använder sig av barnarbete?

Innehållsförteckning

Vilka länder använder sig av barnarbete?

Vilka länder använder sig av barnarbete?

Barnarbete inom industrin förekommer i länder som Pakistan, Indien, Nepal och Brasilien. Barnarbete under vedervärdiga förhållanden förekommer bland annat i östra Kongo. Här drabbas barnen inte sällan av svåra fysiska men.

Kan barnarbete vara bra?

Allt barnarbete är skadligt, men det finns vissa lättare sysselsättningar som är tillåtna och som äldre barn kan utföra efter skolan och på loven som kan vara positiva, till exempel att hjälpa till hemma eller i lantbruket under några timmar, så länge det inte påverkar deras skolgång negativt.

Är det förbjudet med barnarbete i Sverige?

Barn har rätt till lek, vila och fritid. Barn ska också skyddas mot ekonomiskt utnyttjande och mot arbete som är skadligt eller som hindrar barnets skolgång. Därför är barnarbete förbjudet enligt barnkonventionen.

Vad säger barnkonventionen om barnarbete?

Det är artikel 32 i Barnkonventionen som reglerar barnarbete. Den säger att barn har rätt att skyddas mot ekonomiskt utnyttjande. ... Handlingsplanen innehåller även hur men hjälper de utsatta barnen med utbildning och rehabilitering. Du kan läsa mer på UNICEFS sida om barnarbete.

Hur många barn arbetar i Kina?

Många av dem tar sig på egen hand till städer där de ägnar sig åt tiggeri och småbrott. CLB uppskattar antalet barn på rymmen till omkring 600 000 i hela landet.

Relaterade inlägg: