Hur långt är det att gå till Njupeskär från parkeringen?

Innehållsförteckning

Hur långt är det att gå till Njupeskär från parkeringen?

Hur långt är det att gå till Njupeskär från parkeringen?

Bra att veta Efter ca 20 km är du i Mörkret, följ skyltar åt vänster mot Fulufjällets Nationalpark & Njupeskär ytterligare 15 km, tills vägen tar slut. Där finner du parkering och kan upp 2 km till Njupeskär på bra stigar.

Hur stort är Fulufjället?

148.6 mi²Fulufjället National Park / Area

Kan man bada i Njupeskär?

Njupeskär är nog den absolut vackraste pool en kan bada i. Har du vägarna förbi närmsta veckorna tycker jag att du ska passa på att hoppa in i badkläderna och ta ett dopp, följt av en fika med makalös utsikt vid toppen av fallet.

Hur tar man sig till Old Tjikko?

En gran som trumfar alla andra åldersmässigt med sina 9 550 år är Old Tjikko. Sväng av till höger på leden mot Njupeskär och ta istället sikte på toppen. Tänk på att leden går uppför en brant som för många ter sig som klättring och att vandringen ovanför fallet sker i blockrik terräng.

I vilket landskap ligger Tännforsen?

Tännforsen är ett vattenfall beläget i Åre kommun, Åre distrikt (socken), i västra Jämtland. Fallet är Sveriges största, med en total fallhöjd på 37 meter varav en lodrät fallhöjd på 26 meter. Tillsammans med bredden på 60 meter ger detta en lodrät fallyta på ca 1 560 kvadratmeter.

Relaterade inlägg: