Var ligger India?

Innehållsförteckning

Var ligger India?

Var ligger India?

Indien, officiellt Republiken Indien, är en förbundsrepublik i södra Asien. Det är det sjunde största landet till ytan, det näst folkrikaste landet och den mest folkrika demokratin i världen.

Hur många indier finns det?

Indien är världens näst folkrikaste land efter Kina, med 1,36 miljarder invånare, vilket motsvarar 17,5 procent av världens befolkning.

Hur stort Indien?

Indien (hindi: भारत, Bhārat; officiellt Republiken Indien (hindi: भारत गणराज्य, Bhārat Gaṇarājya) är en förbundsrepublik i södra Asien. Det är det sjunde största landet till ytan, det näst folkrikaste landet och den mest folkrika demokratin, ibland med tillägget världens största demokrati ”med anmärkningar”.

Vilka näringar finns i Indien?

Indien har relativt stora naturtillgångar, men de räcker inte till för att tillgodose den stora befolkningens behov. Indien är en av världens största kolproducenter, samtidigt som landet satsar stort på hållbara energislag, främst solenergi.

Vad är det för kultur i Indien?

Religion är en mycket viktig del av den indiska kulturen, och idag finns det fyra religioner av indiskt eller darmiskt ursprung. Hinduismen är den mest populära religionen och den tredje största i världen. Inom det finns många olika skolor och traditioner, och det är religionen som följer kastarnas tradition.

Relaterade inlägg: