Vad är Ingress exempel?

Innehållsförteckning

Vad är Ingress exempel?

Vad är Ingress exempel?

En ingress, som brukar vara skriven med fetstil, inleder oftast en journalistisk text, till exempel en nyhetsartikel eller ett reportage, på webben eller i en papperstidning. Om du skriver brukstexter som inte är journalistiska, till exempel en rapport, inleder du antagligen med en sammanfattning snarare än en ingress.

Vad skriver man i en ingress?

Låt dina ingresser vara korta och koncisa Kom till saken snabbt och håll ingressen kort – två till tre meningar eller rader är en bra riktlinje. Ofta kan du stryka eller korta ner formuleringar som ”På den här sidan kan du läsa mer om …”. Börja i stället med att fånga in textens kärna.

Vad är ingress och brödtext?

Ingressen bör vara en kort sammanfattning av texten och beskriva textens huvudinformation. Ingressen ska helt enkelt bekräfta för läsaren att det är rätt text att läsa vidare i. Texten som följer efter ingressen kallas brödtext.

Hur lång är en ingress?

Hitta det som är mest spännande i texten och som lockar till läsning – men avslöja inte för mycket. En ingress är ca tre meningar (200–300 tecken) lång och kan exempelvis innehålla ett påstående ur brödtexten eller ett citat från en person som intervjuas. Stryk onödiga ord och försök att skriva tydligt.

Vilken funktion fyller ingressen?

Ingressen är den inledande delen av en artikel. Dess uppgift är att sammanfatta artikeln genom att ta fram det viktigaste, och att locka till läsning av resten av artikeln. I tidningar och tidskrifter är ingressen vanligtvis ett stycke i fet stil mellan rubriken och brödtexten.

Vad är syftet med en krönika?

Krönikan är en kortare typ av tidningstext där en krönikör för fram sina egna åsikter och tankar i ett dagsaktuellt ämne. De flesta stora tidningar och tidskrifter publicerar flera krönikor inom olika ämnen, till exempel sport, nöje, film och vetenskap.

Vad är en Webbartikel?

Tidningsartikel[redigera | redigera wikitext] Tidningsartikel eller tidskriftsartikel är en typ av redaktionellt material som finns i en tidning eller tidskrift. ... En artikel är uppdelad i tre delar: rubrik, ingress och brödtext. Rubriken ska med ett par få ord berätta vad artikeln handlar om.

Vad räknas som en artikel?

Tidningsartikel eller tidskriftsartikel är en typ av redaktionellt material som finns i en tidning eller tidskrift. En exklusiv artikel är en artikel som skrivits speciellt för en tidning eller tidskrift, oftast efter överenskommelse med redaktionen. En artikel är uppdelad i tre delar: rubrik, ingress och brödtext.

Vad avslutas artikel med?

Så skriver du ett slut på en artikel, bloggtext eller krönika

  • Bestäm dig för vilken känsla du vill ska eka i läsaren efter läsningen: om det ska vara som en belöning att läsa, en aha-upplevelse, ge ett skratt eller en värdefull insikt. ...
  • Tänk på att slutet i de flesta fall hör ihop med början.

Hur ser man att en text är en krönika?

Om en krönika En krönika är en personlig tolkning av en händelse. Viktigt i en krönika är just att den är personlig, den ska alltså innehålla krönikörens egna tankar och kommentarer. Krönikor kan skrivas ganska fritt, men vissa punkter är bra att alltid tänka på.

Relaterade inlägg: