Vad heter det man lyfter upp bilen med?

Innehållsförteckning

Vad heter det man lyfter upp bilen med?

Vad heter det man lyfter upp bilen med?

Använd domkraft som är avsedd för bilen när du byter däck. Använd stöd för att palla upp bilen vid alla andra arbeten. Kryp aldrig under bilen eller sträck in någon del av kroppen då den lyfts upp med domkraft.

Vart kan man lyfta bilen?

Om du saknar tillgång till garage och vill meka med bilen så är OKQ8 perfekt för dig. Här kan du enkelt hyra en hall med billyft per minut. Du betalar en startavgift och därefter samma minuttaxa som i våra Tvätta själv-hallar. Du kan använda vår stationssök för att hitta din närmaste OKQ8-station.

Vad använder man Pallbock till?

Använd Pallbock När du hissat upp bilen behöver du skjuta in en stadig och godkänd pallbock som även den klarar bilens vikt. Pallbocken är en säkerhetsåtgärd; ifall domkraften går sönder hindrar den bilen från att rasa ner.

Var lyfter man en v90?

Om bilen ska lyftas oftare, eller under längre tid än för ett hjulskifte, rekommenderas att en garagedomkraft används. I så fall, följ de bruksanvisningar som följer med utrustningen. Trianglarna i plasttäckningen pekar ut var domkraftsfästena/lyftpunkterna (rödmarkerade) är placerade.

Vad är det för olja i en domkraft?

Gelins domkraft och pressolja, passar för alla typer av hydrauliska domkrafter och verkstadspressar. Gelins tryckolja är en specialanpassad olja för hydraulpressar och domkrafter, oljan är mycket stabil och viskositets förändras inte med tiden.

Hur stark domkraft behöver man?

Den måste motsvara vikten på bilen du tänker lyfta. Om du planerar på att använda en domkraft för att lyfta en bil med bruttovikt på 2 ton för att byta ut ett däck, så bör lyftkapaciteten på domkraften vara 1 ton.

Var ska jag sätta domkraften?

Sätt domkraften någonstans under hjulupphängningen/bärarm. Då behöver du bara hissa bilen några cm eftersom den lyfts med fjädern ihoptryckt. Hustruns lite mindre bil lägger jag ett trä vid den vanliga främre lyftpunkten och inåt så får man upp båda hjulen på den sidan.

Var sätter man domkraften på en v70?

Domkraftsfästen (pilarna) för domkraft som hör till bilen samt lyftpunkter (rödmarkerade). Om bilen lyfts med verkstadsdomkraft fram ska den sättas under någon av de fyra lyftpunkterna längst in under bilen. Om bilen lyfts med verkstadsdomkraft bak ska den sättas under någon av lyftpunkterna.

Var ställa pallbockar?

är det stel bakaxel så kan du ställa pallbockarna på bakaxeln, annars måste du ha balkar.. det som är bra med gammla bilar är att det fortfarande finns några balkar..

Vad är pallbockar?

Pallbockar är ett självklart tillbehör för dig som ska meka med bilen. Du ska alltid använda pallbockar om du ska in under eller om den ska hissas upp en längre tid. Tänk på säkerheten – kom ihåg att komplettera med pallbockar!

Relaterade inlägg: