Hur luktar citrongräs?

Innehållsförteckning

Hur luktar citrongräs?

Hur luktar citrongräs?

Eterisk olja citrongräs är vanligt förekommande i hudvårdsprodukter, parfymer och rengöringsmedel.

  1. Latinskt namn: Cymbopogon citratus.
  2. Familj: Poaceae.
  3. Växtdel: Gräs.
  4. Framställning: Destillering.
  5. Färg: Gul-orange.
  6. Doft: Pigg, gräsig citrusdoft.
  7. Parfymnot: Toppnot.

Har trä som doftar friskt?

Eterisk olja Douglasgran är en mellannot; en frisk trädoft med med fruktiga undertoner. Passar bra att blanda med citrusoljor och friska dofter som frankincense, enbär, grapefrukt, pepparmynta, rosmarin, tallbarr och tea tree. Är även ett bra komplement till fylligare dofter som vetiver och atlasceder.

Vad luktar ylang ylang?

Eterisk olja ylang ylang extra är den finaste och mest intensiva kvaliteten av alla ylang ylang-sorter, en intensivt blommig och fyllig doft som påminner om hägg och syren. ... Ylang Ylang hjälper till att balansera hudens sebumproduktion – är därför bra både till mycket torr hud och till fet hud.

Hur doftar Geranium?

Doft: Geranium eterisk olja är en mellannot med en friskt blommig och grön doft med inslag av citrus i toppen och mjuka, söta rosiga undertoner. Oljan passar bra med flera eteriska oljor: bergamott och andra citrusdofter, enbär, kardemumma, lavendel, patchouli, kryddnejlika och vanilj.

Hur luktar Geranium?

Oljan från geranium utvinns genom destillering och doftar friskt, fruktigt och med en söt citrusdoft. Geranium har även inslag av ros, pepparmynta och kryddor.

Relaterade inlägg: