Vad menas med lös ekvationen grafiskt?

Innehållsförteckning

Vad menas med lös ekvationen grafiskt?

Vad menas med lös ekvationen grafiskt?

Vi löser en ekvation grafiskt genom att göra om båda leden till varsin funktion, som sedan ritas upp i samma koordinatsystem. Där grafernas kurvor skär varandra har vi vår lösning på ekvationen, eftersom det är där som ekvationens båda sidor är lika stora (VL=HL).

Vad betyder ekvation i matte?

En ekvation är helt enkelt en likhet, att ett uttryck är lika med ett annat. ... När vi har tecknat en ekvation av den här typen, då kan vi undersöka vilket värde som variabeln x måste ha, eftersom de båda uttrycken är lika med varandra.

Vad är en grafisk metod?

Man kan tolka lösningen av ett linjärt ekvationssystem som den punkt i ett koordinatsystem där de ingående ekvationernas linjer skär varandra. Denna punkt kallas för en skärningspunkt. Ett linjärt ekvationssystem kan lösas grafiskt antingen för hand eller med hjälp av en grafritande räknare.

Vilken är lösningen till ekvationssystemet?

Ett linjärt ekvationssystem kan tolkas grafiskt som räta linjer i ett koordinatsystem. Lösningen till det linjära ekvationssystem är koordinaterna för linjernas skärningspunkter. ... Om linjerna är samma linje, dvs de har samma k-värde och m-värde, så kommer ekvationssystemet att ha oändligt antal lösningar.

Vad kallas svaret på ekvation?

För att kunna svara på detta så måste vi hitta ett värde på x så att likheten nedan blir sann: Denna likhet är vad vi kallar för ekvation. En lösning till ekvationen är ett tal x, om ekvationens vänstra led (VL) är lika mycket som (samma värde) ekvationens högra led (HL).

Relaterade inlägg: