Hur får man bort kaffe på matta?

Innehållsförteckning

Hur får man bort kaffe på matta?

Hur får man bort kaffe på matta?

Hur man rengör en matta med kaffefläckar

  1. Steg 1: Inspektera fläcken. ...
  2. Steg 2: Torka fläcken med en trasa. ...
  3. Steg 3: Blanda ditt eget rengöringsmedel. ...
  4. Steg 4: Gör ett förprov. ...
  5. Steg 5: Applicera rengöringsmedlet. ...
  6. Steg 6: Torka av området med en torr trasa. ...
  7. Steg 7: Skölj mattan. ...
  8. Vinäger.

Hur får man bort kaffe med mjölk fläckar?

Förbehandla med ett fläckborttagningsmedel och tvätta sedan som vanligt. Om ditt kaffe har mjölk eller grädde i sig, se då till att använda ett tvättmedel med enzymer i. Tillsätt klorin om materialet tål det . Är det vita kläder kan du också tvätta fläcken med mjölk eller kokande vatten.

Hur får man bort vinäger fläckar?

Det bästa är att skölja direkt med kallt vatten men om fläcken hunnit torka kan du blötlägga i kallt vatten med salt. Räkna med ett par matskedar salt per liter vatten och låt plagget ligga i blöt ett par timmar och se till att fläcken är borta innan du tvättar som vanligt.

Vilka fläckar kan vinäger ta bort?

Du behöver ättika eller vinäger. Häll lite ättika/vinägerfläcken och låt verka några minuter. Ta sedan lite diskmedel och varmt vatten och gnugga fläcken med hörnet av en diskhandduk. Tvätta som vanligt.

Hur får man bort kaffefläckar soffa?

Naturliga fläckborttagare för kaffefläckar

  1. Ättiksprit: Blanda lite ättiksprit med kallt vatten i en tom sprayflaska och spruta på fläcken. Badda fläcken försiktigt med en trasa tills den börjar att lösas upp. ...
  2. Bikarbonat: Blöt fläcken med varmt vatten och häll sedan på ca en tesked bikarbonat.
BE

Får man bort kaffefläckar?

Gnugga försiktigt in flytande tvättmedel och kallt vatten i kaffefläcken. Låt tvättmedlet sitta kvar på fläcken i ungefär fem minuter, men var noga med att inte låta tvättmedlet torka. Om det är en gammal kaffefläck måste du låta plagget ligga i blöt i kallt vatten efter att du bearbetat fläcken med tvättmedel.

Hur får man bort kaffe från soffan?

Häll på flytande tvättmedel på fläcken och låt det absorberas i cirka 10 minuter. Därefter lägger du klädseln i varmt vatten i ungefär 30 minuter. Var noga med att inte använda ett tvättmedel med blekmedel om din soffa in är vit!

Hur får man bort tuffa fläckar?

Skär dig inte – men om du gör det: Salt och vatten – 1 msk salt på 1 dl vatten. Blötlägg och skölj fläcken i kallt vatten. Intorkade fläckar på bomull och linne bekämpas med ammoniak – därefter såpa. För färgade plagg går det att blanda kallt vatten med citroner.

Relaterade inlägg: