Hur ta bort häftmassa?

Innehållsförteckning

Hur ta bort häftmassa?

Hur ta bort häftmassa?

Ett tips är att blanda lite vitdestillerad ättika med flytande tvål, och att låta det sitta på fläcken i ca femton minuter innan textilien torkas av eller tvättas i maskin.

Hur får man bort kaffefläckar från väggen?

Mirakelsvampen är en specialsvamp som funkar som ett slags "suddgummi" på fläckar. Du behöver inga rengöringsmedel. Ibland kan du använda lite vatten men det behövs sällan. Du använder mirakelsvampen som den är och gnuggar med minimal ansträngning på fläcken.

Hur fungerar häftmassa?

Häftmassa är alltså en klibbig "deg" som man kan använda till att fästa upp saker. Man kan säga att vanlig tejp består av en plastremsa med häftmassa på ena sidan. Om man trycker två föremål med samma form mot varandra, häftar de vid varandra. Fenomenet kallas adhesion.

Hur får man bort tusch från väggen?

Tusch eller bläckpenna på tapeten – så tar du bort det En känslig tapet där fläcken fortfarande är våt kan du pudra potatismjöl eller barnpuder och låta det torka innan du borstar bort det. Det går också att få bort svåra fläckar med våtservetter som ofta innehåller starka medel.

Hur får man bort bläck från väggen?

Handsprit. Häll en skvätt handsprit på hushållspapper och gnugga på fläcken. Bläckfärgen försvinner på en gång. Glöm inte bort att testa handspriten på ett litet hörn först –handsprit kan målarfärgen på väggen att lossna, beroende på vilken typ av målarfärg det är.

Relaterade inlägg: