Vad är inte filosofi?

Innehållsförteckning

Vad är inte filosofi?

Vad är inte filosofi?

Filosofi är inte en vetenskap, men inte heller religion De områden där vi allt som oftast är föga hjälpta av statistiska undersökningar. De områden där vi kort och gott inte längre kan utforska möjliga svar på våra frågor genom att endast “gå ut i världen och se efter” (även om detta ofta kan vara en bra start).

Vad är syftet med filosofi?

Filosofi är ett humanistiskt ämne som har förgreningar i alla områden av mänsklig kunskap och verksamhet, eftersom det behandlar grundläggande frågor om verklighetens natur, kunskapens möjlighet och värdenas existens.

Vad är filosof synonym?

Filosof betyder ungefär detsamma som tänkare.

Hur filosoferar man?

Att filosofera är att titta på något med förundran, att gå bortom de förutfattade meningarna. Kanske hittar man inga svar utan snarare fler frågor. Men genom att skapa en struktur av de tankar som uppstår skapas ändå en visdom kring det man undersökt. Och att veta att man inte vet, är också viktigt att veta.

Vad kan man göra med filosofi?

Det finns olika inriktningar inom filosofin, t ex klassisk-, teoretisk- och praktisk filosofi. Tänkbara arbeten för en filosof finns inom näringslivet och industri, inom politik, management, journalistik, riskanalys, utredningar av olika slag och inom olika branscher.

Relaterade inlägg: