Vad kan man jobba som väktare?

Innehållsförteckning

Vad kan man jobba som väktare?

Vad kan man jobba som väktare?

Som väktare kan du arbeta på många områden. Till exempel bevakar du industrier och kontorslokaler som ronderande väktare. Du kan även arbeta som butikskontrollant, ordningsvakt eller utföra värdetransporter.

Vad har en väktare för befogenheter?

Till skillnad från ordningsvakter får väktare bara ingripa på samma sätt som vem som helst i samhället, så kallat envarsgripande. Det handlar om att gripa den som har begått brott, som kan straffas med fängelse, och påträffas på bar gärning eller flyende fot.

Vad krävs för att jobba på Securitas?

Vilken behörighet måste man ha för att jobba hos Securitas? För att söka jobb hos oss måste du ha avklarad gymnasiekompetens med godkända betyg i svenska och engelska som motsvarar 2-årig utbildning eller likvärdig utbildningsnivå. Du måste också vara 18 år fyllda.

Vad som krävs för att bli väktare?

Svar: Det krävs varken bra betyg, mod eller styrka för att bli väktare.

Varför vill du jobba som väktare?

Att jobba som väktare brukar innebära att man får ta mycket ansvar och egna beslut. Utför man bara det uppdrag man har fått under rätt tid så brukar det även vara ett ganska fritt yrke.

Vad ingår i Väktarutbildning?

Väktarutbildningen är en utbildning för dig som vill arbeta med människor, bevakning och säkerhet. I utbildningen får du kunskap om människans beteenden och kommunikation,... Denna utbildning anordnas via GRvux!

Får väktare frihetsberöva?

En lämplig utgångspunkt för regleringen omkring ordningsvakter är vår grundlag. I regeringsformen anges att ingen får frihetsberövas utan lagstöd (2 kap 20 § RF). ... Om en ordningsvakt begränsar någons rörelsefrihet krävs det alltså lagstöd för det. Detta lagstöd finns bland annat i polislagen 10 a §, 13 § och 29 §.

Vilken utrustning har en väktare?

Övrig utrustning Väktare får sedan 1 september 2006 bära handfängsel där det finns risk för att väktaren skall komma att göra ett frihetsberövande. En väktare får också bära skyddsutrustning som ett arbete kan kräva, exempelvis skyddsväst, skyddshandskar, säkerhetsskor, varselkläder eller hjälm.

Vad krävs för att bli skyddsvakt?

I befattningen ingår att skydda myndighetens skyddsobjekt. Det är ett krav att du är förordnad ordningsvakt eller utbildad och godkänd som väktare (fullständig utbildning, VU 1 och VU 2) samt har arbetslivserfarenhet som väktare eller ordningsvakt. B-körkort är ett krav.

Vad krävs för att bli Flygplatskontrollant?

Flygplatskontrollanter utbildas på arbetsplatsen. Utbildningen styrs ifrån Luftfartsavdelningen på Transportstyrelsen och längden på utbildningen varierar något mellan de godkända leverantörerna av utbildning. Man måste vara minst 20 år gammal, ha fullgott färgseende och även kunna jobba natt.

Relaterade inlägg: