Vad kan kulturkrockar leda till?

Innehållsförteckning

Vad kan kulturkrockar leda till?

Vad kan kulturkrockar leda till?

Konflikter och problem uppstår också när många i personalen talar bristfällig svenska. Boende och deras närstående kan ha svårt att göra sig förstådda och det blir gnissel och friktion mellan arbetskamrater.

Vad är kulturkrock i Sverige?

Kulturkrock syftar på problematiska möten och missförstånd mellan individer med olika kulturell bakgrund.

Vad är kulturkrock uppsats?

4.4 Kulturkrock/kulturchock ”Känslan av ett ständigt hotande kognitivt kaos som orsakas av att man saknar tillförlitliga tolkningsinstrument och fasta referenspunkter brukar kallas för ”kulturchock”” ( Wellros, S 1998:45). Att det uppstår kulturkrockar av olika slag beror på olika faktorer.

Vilka faktorer påverkar ett kulturmöte?

Viktiga aspekter i det här sammanhanget är etnocentrism och kulturrelativism. Slutligen presenteras kommunikationen som en faktor vilken inverkar på kulturmötet.

När kulturer möts kan det uppstå vissa problem?

När man möter människor från andra kulturer, lär man sig mer om det som är nytt och annorlunda. Man börjar se över sin egna kultur och åsikter, det uppstår då en interkulturell sensitivitet.

Vilka kulturer finns i Sverige?

Konstarter. Sverige har en rik historia inom olika konstarter och populärkulturella uttryck. Under vikingatiden fram till äldre medeltid kom de flesta influenserna på svenska kulturuttryck från övriga Norden medan den katolska kyrkan och den tyska kultursfären utgjorde viktiga influenser under medeltiden.

Relaterade inlägg: