Vad heter NPF på engelska?

Innehållsförteckning

Vad heter NPF på engelska?

Vad heter NPF på engelska?

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF, även kallat neuropsykiatriska diagnoser eller neuropsykiatriska funktionsvariationer) är i Sverige en vanlig samlingsbenämning på ett antal psykiatriska diagnoser som vanligen ställs under barndomsåren.

Hur vanligt är NPF?

Ungefär 100 000 svenskar har någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF). Det innebär att hjärnan fungerar annorlunda – vilket leder till olika kognitiva svårigheter.

Vilka är de vanligaste neuropsykiatriska diagnoserna?

  • Till de vanligaste neuropsykiatriska diagnoserna hör adhd, autism och Tourettes syndrom. De kallas neuropsykiatriska för att hjärnan och nervsystemet bearbetar information på ett annorlunda sätt. Detta kan påverka personen i en sådan omfattning att det blir en funktionsnedsättning.

Vad är neuropsykiatriska funktionsnedsättningar?

  • Vad är neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF)? Till de vanligaste neuropsykiatriska diagnoserna hör adhd, autism och Tourettes syndrom. De kallas neuropsykiatriska för att hjärnan och nervsystemet bearbetar information på ett annorlunda sätt. Detta kan påverka personen i en sådan omfattning att det blir en funktionsnedsättning.

Vad är neuropsykiatrisk utredning?

  • Neuropsykiatrisk utredning 1 Första vårdkontakten 2 Bedömningssamtal 3 Väntelista 4 Fördjupad utredning 5 Beskrivning av diagnos 6 Uppföljning och stödinsatser

Relaterade inlägg: