I vad serveras gin o tonic?

Innehållsförteckning

I vad serveras gin o tonic?

I vad serveras gin o tonic?

Gin och tonic serveras traditionellt i ett highballglas med isbitar och en skiva citron eller lime. Varianter förekommer, exempelvis Turbo G&T (eller Cold Brew G&T) som adderar kallbryggt kaffe till originalreceptet, med citronskal som garnering.

Vad äter man till gin och tonic?

Garnityr. Både citron, lime och apelsin är bra att ha, men eftersom det är kul att experimentera tycker jag att du också ska köpa på dig blodgrape, äpplen och färska örter som mynta, timjan och basilika. Rätt glas. Glaset är superviktigt, både för att aromer och smaker ska komma till sin rätt, men också för känslan.

Är gin och tonic gott?

Den är god utan att vara simpel. En gt drink går snabbt att blanda och servera, och dess framställan förutsätter inte fler än fyra ingredienser; gin, tonic, is och garnityr.

Vilken tonic är bäst till gin?

En klassisk kombo är Tanqueray, som med sina klara och skarpa aromer av enbär, passar utmärkt till Thomas Henry Botanical Tonic och en skiva citron. Till Thomas Henry´s Tonic Water kommer till exempel svenska Hernö gin till sin rätt med sin komplexa, kryddiga och fruktiga ton.

Är gin bra?

Enligt många källor inom hälsokost är enbär en av de mest potenta läkeväxterna, med bland annat kraftfulla antiseptiska egenskaper. I Indien och andra engelska kolonier i sydostasien började man blanda Gin med tonic water, som innehåller kinin, vilket var särskilt effektivt mot malaria och andra febersjukdomar.

Relaterade inlägg: