Vad passar med rött vin?

Innehållsförteckning

Vad passar med rött vin?

Vad passar med rött vin?

Många rödviner har medelstor strävhet som hamnar på klockvärde 7–8. De passar bra att kombinera med de flesta grytor och kötträtter som fläskfilé och lammkorv eller svamprisotto. Har vinet en strävhetsklocka på 9 och uppåt brukar en kötträtt på nötkött, lamm eller vilt passa bäst.

Vad passar Shiraz till?

Shirazviner är lika komplexa i smakerna som en bra Cabernet och passar lika bra med många maträtter som Pinot Noir-viner. Dessa viner passar utmärkt till flera skaldjursrätter, nötkött och vilt. Hur kockar avgör vilken mat som passar till Shiraz-viner: Tyngden och fylligheten av vinet bör matcha den av maten.

Kan man dricka vin med is?

Sluta servera ditt vita vin så överdrivet kallt När ett vin är för kallt det förminskas dess aromater. Vinet ska bara kylas till ca 10°, eller något mindre för fylligare viner och lite högre för lättare viner. För mousserande viner så som champagne, prosecco eller cava, bör temperaturen vara närmare 6-7°.

Vad är bäst rött eller vitt vin?

Rött mer fördelaktigt än vitt Exempelvis viner av druvorna Grenache, Merlot och Pinot Noir sägs vara bättre för kroppen och framför allt för blodet, än just vita viner. Det har också visat sig att 90% av vinets anthocyanin försvinner om man lagrar vinet någon månad eller två.

Relaterade inlägg: