Vad är PISA undersökning?

Innehållsförteckning

Vad är PISA undersökning?

Vad är PISA undersökning?

Pisa (Programme for international student assessment) är en internationell studie som mäter 15-åringars förmågor i läsning, matematik och naturvetenskap. Den genomförs vart tredje år, och resultaten presenteras med ett års fördröjning.

Vad är PISA rapporten?

Om PISA. PISA är en internationell urvalsstudie som undersöker 15-åringars kunskaper inom läsförståelse, matematik och naturvetenskap. Studien har genomförts vart tredje år sedan år 2000.

Vad innebär PISA?

PISA-projektet (Programme for International Student Assessment) startade 1998 och leds av OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development). Syftet med projektet är att undersöka i vilken utsträckning 15-åringar är förberedda för att klara sig i vardagen, arbetslivet, sociala sammanhang och vidare studier.

Vad är Pisaprovet?

PISA står för Programme for International Student Assessment som kan översättas till ungefär en plan för internationell elevutvärdering. Det betyder att man mäter jämnåriga elevers kunskaper i olika länder genom att låta alla elever göra ett prov. Provet innehåller tre ämnen: Läsförståelse.

Vilka länder deltar i PISA?

Pisa 2012 (publicerad i december 2013)
1.Shanghai (Kina)613
2.Singapore573
3.Hongkong (Kina)561
4.Taiwan560
5.Sydkorea OECD554

Varför PISA?

Pisa (Programme for International Student Assessment) är en kunskapsutvärdering, som går ut på att utvärdera hur femtonåriga elever i olika länder är rustade inför framtiden när de ska gå ut skolan. ... Testet går till så att 5000 elever från varje land får göra testet som tar ca 2 timmar.

Vilka gör PISA?

Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) genomför vart tredje år en undersökning kallad Programme for International Student Assessment (PISA). är en kunskapsutvärdering, som går ut på att utvärdera hur femtonåriga elever i olika länder är rustade inför framtiden när de ska gå ut skolan.

Vilka ämnen mäter Pisa?

Projektet drivs av OECD, och utvärderingen sker främst genom prov inom fyra områden: matematik, naturvetenskap, läsförståelse och problemlösning. Pisa genomförs var tredje år, och år 2006 deltog 57 länder i projektet.

Relaterade inlägg: