Hur klippa Smällspirea?

Innehållsförteckning

Hur klippa Smällspirea?

Hur klippa Smällspirea?

Beskärning smällspirea Eventuell beskärning, för bästa möjliga växtsätt och finast blomning gör man helst på vårvintern där döda och gamla grenar gallras ut. Det är även möjligt att beskära ner allt till omkring 50 cm för att ge smällspirean en omstart.

Hur bred blir Smällspirea?

Smällspirea 'Diabolo' 10 liter 90-90 cm.

Är Smällspirea vintergrön?

Den är tyvärr inte vintergrön. Den kan bli uppåt 1,5 meter hög.

Kan man klippa ner Djävulsbuske?

Dessa buskar bör gallras regelbundet, man kan till och med beskära dem ganska kraftigt då de unga skotten har starkaste färgen. Klipp till på vårvintern, ta eventuellt bort gamla, risiga grenar ända nere vid marken.

När ska man klippa Paradisbuske?

Man beskär på vårvintern. Ni kan med några års mellanrum gallra bort några av de äldsta, risigaste grenarna ända nere vid markytan, så att det kommer fram nya, unga skott.

Hur hög blir en Spireahäck?

I Granngårdens sortiment finns olika sorters Spireahäckar som "Little Princess", Brudspirea, Klasenspirea och Rosenspirea. Vi leverar häckplantorna i höjder 15-100 cm. Som fullvuxen varierar Spirean i höjd beroende på sort, de kan bli från 0,5-2,5 meter höga.

När klipper man Vårginst?

Ginst brukar inte behöva beskäras, men om man vill göra det är det bäst direkt efter blomningen på våren.

När klipper man Rödbladig Smällspirea?

Man beskär sin Smällspirea på vårvintern men även på sommaren efter blomning. För det första klipper man bort skadade och döda grenar. (Gör man inte det är det lättare för ohyra att angripa plantan och den försvagas.)

Vilken jord till träd i kruka?

Välj en näringsrik och fuktighetshållande jord. På våren är det bra att täcka jorden i krukan med kompost eller någon form av gödsel. Gödsla sedan med flytande näring lite då och då under säsongen men bara fram till augusti. Man kan också täcka jordytan med gräs, täckbark eller plantera någon växt som täcker jorden.

Relaterade inlägg: