Vilken språk pratar man i Australien?

Innehållsförteckning

Vilken språk pratar man i Australien?

Vilken språk pratar man i Australien?

80 procent av Australiens befolkning talar endast engelska i hemmet, resterande är nästan i alla fall två språkiga och talar kinesiska, italienska eller grekiska som andra språk.

Hur låter australiska?

De flesta australiska språk har bara tre fonemiska vokaler, som skrivs i, a och u. Inte heller när dessa låter om e eller o skrivs de e eller o — till exempel uttalas martuthunira-ordet wirrirri "låga" ungefär wereri [weɾeɾɪ]. Långa vokaler skrivs med dubbla bokstäver, alltså ii för /iː/, aa för /aː/ och uu för /uː/.

Vad heter havet runt Australien?

Längsta avstånd från öst till väst är 380 mil, från norr till söder 310 mil. Australien omges av Stilla havet i öster (Korall- och Tasmanhaven) och Indiska oceanen i väster. I norr skiljs landet från Asien (Indonesien och Östtimor) av Timorsjön, Arafurasjön och Torres sund.

Vad pratar man för språk i Oceanien?

De mest kända polynesiska språken är tonganska, samoanska, tahitiska, maori och hawaiiska. Det enda språket inom den polynesiska språkgruppen som haft ett självständigt skriftsystem är rapanui, det språk som talas på Påskön, de andra använder sig av vanliga latinska bokstäver.

Vilken religion är störst i Australien?

I folkräkningen 2016 uppgav två tredjedelar av australierna att de var troende, omkring hälften av dessa var kristna. En tredjedel av invånarna trodde inte på någon religion. I takt med ökad invandring har särskilt antalet muslimer och buddister ökat, men även hinduismen har fått fler anhängare.

Vilka naturtyper finns i Australien?

  • Huvudartikel: Australiens natur De mest utbredda naturtyperna i Australien är savann och öken. Därutöver finns också en stor variation av olika naturtyper av mindre omfattning, allt från alpina slätter till tropiska regnskogar.

Vad är det nationella språket i Australien?

  • När du reser till Australien är det engelskan du behöver ha med dig i bagaget. Engelskan är det nationella språket i Australien, de har inget officiellt språk. Var beredda på att du kan få svårt att förstå vad de australiensarna säger i början av din vistelse.

Vad är Religion i Australien?

  • Religion. Australien har ingen statsreligion. I en undersökning 2016 ansåg sig 52,1 procent av australierna som kristna varav 22,6 procent som katoliker och 13,3 procent som anglikaner. 30,1 procent ansågs inte ha någon religion, till detta räknades humanism, ateism, agnosticism och rationalism.

Vilken landyta har Australien?

  • Australien har en landyta på kvadratkilometer och ligger på den indoaustraliska kontinentalplattan. Landet omges av Indiska oceanen, Antarktiska oceanen och Stilla havet och separeras från Asien av Arafurahavet och Timorhavet.

Relaterade inlägg: