Vilken ros ska jag välja?

Innehållsförteckning

Vilken ros ska jag välja?

Vilken ros ska jag välja?

Fyllda rosor passar i de flesta trädgårdar, men en enkelblommande ros kan passa bättre på naturtomten. HÖJD: Ta reda på slutlig höjd och form på busken för att se vilken sort som passar bäst. ... Flertalet gammaldags rosor har en rik men kortvarig blomning. Andra remonterar, det vill säga har en återkommande blomning.

Vilka rosor blommar hela sommaren?

Många rabattrosor har blivit moderna klassiker. 'Astrid Lindgren', 'Nina Weibull' och 'Tommelise', men också klätterrosen 'Sympathie' är rosor som de flesta har en relation till. Det är alla rosor med lång blomningstid, det är inte ovanligt att blomningen pågår från juni till oktober.

Vilken klätterros ska jag välja?

När du ska välja en klätterros till din trädgård så gå inte bara efter blommans utseende. Sök efter en ros som är frisk, motståndskraftig mot sjukdomar, och tillräckligt härdig för odlingszonen du bor i.

Vart växer rosor vilt?

Namn: Ros (Rosa). Familj: Rosaceae, rosväxter. Ursprung: Växer vilt i Europa, Asien, Nordamerika och Afrika. Eftersom mycket förädlingsarbete gjorts på rosor är ursprunget svårutrett, men de brukar anses härstamma från Kina.

Vilka rosor trivs i skugga?

Louise Bugnet En fantastiskt fin ros som går att odla enda upp till zon 7. Klarar skugga mycket bra och även kustnära och blåsigt läge. Blir inte så hög, cirka 1,5 m hög och lika bred. Passar lika bra i rabatter som häckar och buskage.

Vilka rosor doftar mest?

Doftande rosor - hitta din favorit

  • Constance Spry. Underbar buskros som även kan växa som klätterros. ...
  • Mme Plantier. Gammaldags klätterros som är tålig och härdig. ...
  • Rosa helenae, honungsros. Mycket rikblommande, starkväxande klätterros med små, crèmegula, starkt honungsdoftande blommor. ...
  • Friesia. ...
  • Louise Bugnet.

Relaterade inlägg: