Kan man påverka barnets vikt i magen?

Innehållsförteckning

Kan man påverka barnets vikt i magen?

Kan man påverka barnets vikt i magen?

Blivande mammor kan påverka födelsevikten med sina egna kostvanor, men hur barnet påverkas beror på vilket kön barnet har. Det visar en avhandling från Sahlgrenska akademin. I studien följdes 49 gravida kvinnor med olika BMI från början av graviditeten. De blivande mammorna intervjuades om vad de åt.

Hur äter foster?

Forskare har upptäckt att smak- och doftämnen från maten mamman äter tycks sippra ut i fostervattnet. Relativt tidigt i graviditeten börjar barnet svälja fostervattnet, och när sinnena för smak och lukt är färdigutvecklade tror forskare att barnet kan känna både smak och lukt av den mat som du har ätit.

Hur mycket ska en bebis gå upp i vikt i veckan?

Under de första tre till fyra månaderna förväntas barnet i genomsnitt gå upp minst 150 gram i veckan. Men faktum är att barn kan ha en mycket snabb tillväxt under vissa perioder och en långsammare tillväxt andra perioder. Barnets allmänna tillväxt och hälsotillstånd övervakas därför regelbundet av vårdpersonal.

Hur lång blir ditt barn?

Det finns inget säkert sätt för att beräkna hur lång barnet blir som vuxen. Men genom att utgå från medellängden för de genetiska föräldrarna får du fram en siffra. Gör så här: Lägg ihop föräldrarnas längder. Dra ifrån 13 centimeter för en flicka eller lägg till 13 centimeter för en pojke.

Relaterade inlägg: