Vad påverkar vår självkänsla?

Innehållsförteckning

Vad påverkar vår självkänsla?

Vad påverkar vår självkänsla?

Självkänslan kan påverkas om du ofta har fått höra att du inte duger eller att du är jobbig. Eller om du bara har fått uppskattning när du har lyckats bra med något, och inte annars. Du kanske bara tror att du duger när du har gjort något bra. Då kanske du också ställer höga krav på dig själv.

Är det viktigt att försöka höja sin självkänsla?

Självkänslan påverkar hur du mår psykiskt. En stark självkänsla kan göra det lättare att hantera stress och komma överens med andra. En stark självkänsla innebär att du är nöjd med dig själv och känner att du är värdefull. Det går att träna upp sin självkänsla.

Vad ska jag göra åt min dåliga självkänsla?

Andras tips på hur du kan få bättre självkänsla

  1. Försök vara extra modig och våga lite mer; våga stå för vad du tycker, våga fråga om sånt du inte vet, våga göra bort dig och våga bjuda på dig själv.
  2. Umgås med personer som du gillar och känner dig trygg med.

Hur förbättrar man självkänsla?

Försök vara extra modig och våga lite mer; våga stå för vad du tycker, våga fråga om sånt du inte vet, våga göra bort dig och våga bjuda på dig själv. Umgås med personer som du gillar och känner dig trygg med. Du kan känna dig modigare och starkare om du lyssnar på musik som du tycker mycket om.

Relaterade inlägg: