Vad är Pocketfjäder?

Innehållsförteckning

Vad är Pocketfjäder?

Vad är Pocketfjäder?

Pocketfjädrar. Pocketsystemet är uppbyggt med fjädrar som, en och en, ligger inneslutna i påsar av slitstarkt tyg. Lösningen ger dig en individuell fjädring utmed hela madrassen vilket är en förutsättning för att sängen skall kunna anpassa sig efter kroppens former vid olika sovställningar.

Vad menas med Ramsäng?

Ramsäng, eller resårsäng, kallas ibland även för resårbotten då det är en säng och botten i ett. Den har en integrerad träram med ribbor som gör att benen kan sättas direkt på sängen. Du kan också lägga den direkt i en sängram.

Vad är en resårmadrass?

RESÅRBOTTEN. En resårbotten är uppbyggd av ett fjädringssystem som är placerat på en träram som du i princip endast behöver förse med ben eller medar, men du kan även välja att placera den i en sängram. Botten är fast, vilket betyder att madrassen inte kan böjas eller vridas.

Vad är komfortzon säng?

Komfortzoner. Zonindelade resårsystem ger varierande stöd och komfort för olika delar av kroppen. Belastningen vid axlarna och höften skiljer sig från den vid till exempel midjan och benen. Många av våra madrasser är indelade i 3, 5 eller 7 komfortzoner.

Vilken typ av madrass ska man ha?

Din vikt och dina kurvor avgör hur hård din madrass bör vara. En tumregel är att ju tyngre du är, desto hårdare bör madrassen vara. Om du har en kurvad kropp kanske du ska välja en madrass som är delad i olika zoner. Då kommer dina axlar och höfter att sjunka in jämt i madrassen.

Vad är skillnaden mellan Kontinentalsäng och Ramsäng?

En ramsäng består av en resårbotten och en bäddmadrass. En ramsäng kan upplevas som lite stadigare än en kontinentalsäng. Den här typen av säng passar dig som vill ha en lite stabilare säng och fastare känsla, eller dig som väger lite mer.

Vad är det för skillnad på resårmadrass och Skummadrass?

En resårmadrass och en skummadrass liknar varann på flera punkter men skiljs åt genom att resårmadrassen är utrustad med fjädrar också i kärnan av madrassen.

Varför ska man ha ribbotten?

Du kan kombinera en ribbotten med en resår-, skum- eller latexmadrass och en sängstomme. Den förlänger hållbarheten och komforten hos din madrass genom att absorbera den vikt som din säng belastas med. En del ribbottnar kan justeras för att ge dig exakt rätt stöd.

Relaterade inlägg: