Hur sänks pH värdet i vaginan?

Innehållsförteckning

Hur sänks pH värdet i vaginan?

Hur sänks pH värdet i vaginan?

Med hjälp av till exempel probiotika, som producerar mjölksyrabakterier till slidan, kan det bli lättare att bibehålla ett normal vaginalt pH-värde. Det finns bland annat probiotiska tamponger och probiotisk kräm som innehåller samma naturliga mjölksyrabakterier som finns normalt i en frisk, fertil kvinnas underliv.

Vad påverkar lukt i underlivet?

Hormonella förändringar Precis som lukten i underlivet förändras under hela menscykeln kan även andra hormonella förändringar påverka livmoderhalssekretet. – Under klimakteriet och åren efteråt kan lukten förändras, säger Elisabeth och tillägger att det även gäller under en graviditet.

Varför smakar mina flytningar surt?

Flytningar från slidan brukar lukta lite syrligt, men om de börjar lukta illa kan du ha fått bakteriell vaginos. Det är inte farligt men du kan behöva behandling för att bli av med besvären. Det finns alltid mer eller mindre flytningar i slidan.

Hur vet man om man har Slidkatarr?

Det vanligaste symtomet vid bakteriell vaginos är illaluktande flytningar. Flytningarna kan vara tunna och färgen kan vara mellan grå och gul. Flytningarna brukar inte bli rikligare än vanligt. Det luktar ofta starkare precis efter att du har haft mens och efter vaginala samlag utan kondom.

Relaterade inlägg: