Vad påverkar resultaten i svensk grundskola 2009?

Innehållsförteckning

Vad påverkar resultaten i svensk grundskola 2009?

Vad påverkar resultaten i svensk grundskola 2009?

I kunskapsöversikten Vad påverkar resultaten i svensk grundskola? lyfter Skolverket fram fyra perspektiv som bidrar till att förklara den nedgång i svenska elevers resultat som visar sig i internationella jämförande studier. De fyra perspektiven är segregering, decentralisering, differentiering och individualisering.

Hur har betygen förändrats?

Preliminär betygsstatistik för våren 2020 visar att skolresultaten inte har förändrats i negativ riktning under vårens pandemi. Andelen niondeklassare som är behöriga till gymnasieskolan ökar jämfört med föregående läsår. ... Frånvaron bland personal och elever i grundskolan har ökat till följd av den pågående pandemin.

Vad påverkar skolresultaten?

Det kan dels bero på olika socioekonomiska faktorer, till exempel föräldrarnas utbildningsnivå. Hur bra elever presterar i skolan beror på många olika saker. Föräldrarnas utbildning är något som spelar in, då det kan påverka i vilken utsträckning eleven får stöd och uppmuntran hemifrån.

Hur har pandemin påverkat skolan?

Elevernas fysiska och mentala hälsa har påverkats Pandemin har inneburit psykiska och sociala konsekvenser för många elever. Oron, distansundervisning med social isolering och begränsade möjligheter till aktiviteter utanför skolan har i flera fall påverkat både den fysiska och den mentala hälsan hos eleverna.

Relaterade inlägg: