Vad är en pro forma Invoice?

Innehållsförteckning

Vad är en pro forma Invoice?

Vad är en pro forma Invoice?

Oftast är det en Handelsfaktura, också kallad Commercial Invoice, det vill säga en vanlig betalningsfaktura med betalningsuppgifter till din mottagare som ska bifogas. Ska du däremot inte ta betalt för varan du skickar, ska du istället använda en proformafaktura, så kallad Proforma Invoice.

Hur gör man en Tullfaktura?

I proformafakturan ska det stå: ”No charge. Value for customs purposes only.”...

  1. säljarens namn och adress.
  2. köparens namn och adress.
  3. dag då fakturan utfärdats.
  4. fakturanummer.
  5. antal och typ av kolli, bruttovikt och hur förpackningen är märkt.
  6. varubenämning.
  7. varans kvantitet.
  8. pris för varje varuslag.

Hur bokföra proforma faktura?

En proformafaktura ska inte bokföras i redovisningen eftersom den inte utgör ett underlag för försäljning. Eftersom du inte ska få betalt för t. ex. varuprover eller ersättningsvaror till följd av garanti, ska heller inte påminnelser skickas.

Vad är en kommersiell faktura?

Vad är en kommersiell faktura/Commercial Invoice? Detta är handelsfakturan för sålda varor och tjänster upptagande de kostnader som köparen skall betala. Fakturan ligger också till grund för hur mycket tull och avgifter som importören ska betala.

Vad är en proforma balansräkning?

Pro forma är latin och betyder för formens skull. Uttrycket används om ett dokument som har tillkommit för att uppfylla vissa formaliteter. ... Termen pro forma används även när två företag fusionerar för att redovisa hur den nybildade koncernens resultat hade kunnat bli.

Vad är en Förskottsfaktura?

En leverantör utfärdar förskottsfakturor för att begära en deposition för inköpet innan inköpsordern är uppfylld. En del leverantörer kan till exempel kräva en förskottsbetalning för anpassade varor eller tjänster.

Vad ska en tulldeklaration innehålla?

En tulldeklaration ska innehålla information om godsets taric nummer, vikten och värdet på varan och mottagarens organisationsnummer eller personnummer samt adress. När det handlar om export så får deklarationen ett tull-id, vilket betyder att sändningen får ett unikt nummer.

Hur betalar man tull PostNord?

Ange försändelse-ID och postnummer. Ange försändelse-ID som du har fått per SMS eller brev. Ange postnummer som försändelsen ska till. På den här sidan kan du utse PostNord till direkt tullombud och betala moms, deklarationsavgift och tull för momsdeklaration för din försändelse.

Vad är en Tullfaktura?

Ett dokument från avsändaren som innehåller information om sändningen, inklusive en beskrivning av varorna, varornas värde och uppgifter om avsändaren. En kommersiell faktura är en del av export- och importdokumentationen och kan användas av tullmyndigheter för bestämning av tull och skatt.

Vad är en Exportfaktura?

Tre exemplar av exportfakturan eller pro forma-fakturan (om ingen kommersiell faktura är tillgänglig) krävs för alla sändningar med annat än dokument. Företagets eller personligt brevpapper kan användas för dessa fakturor om all nödvändig sändningsinformation som finns på fakturan anges.

Relaterade inlägg: