Vad är pyrolytisk funktion?

Innehållsförteckning

Vad är pyrolytisk funktion?

Vad är pyrolytisk funktion?

Ugnar med pyrolytisk funktion brukar även kallas för självrengörande ugnar. Funktionen för självrengöring gör ugnen enklare för dig att rengöra, eftersom fett och smuts bränns till aska som lätt kan borstas bort. Samtidigt har den alla funktioner en varmluftsugn har och vissa har även ångfunktion.

Vad är pyrolytisk rengöring?

Pyrolys ger enligt vår vitvaruexpert det bästa resultatet. Ugnen värms upp till 500 grader, så att fett och matrester bränns bort och förvandlas till aska. "Det blir helt rent, utan att du behöver tvätta eller rengöra efteråt", säger Gjertsen.

Vad är ugnsstegar?

Många års användning av galler, bakplåtar och långpannor i ugnen kan slita ut stegarna eller i värsta fall göra att de gå sönder. Denna stödskena för ugnsstegar kan monteras på både vänster och höger sida i ugnsutrymmet.

Är pyrolys farligt?

Varför är dessa pyrolys-ugnar så farliga? – De har en teflonliknande beläggning och när den hettas upp över cirka 280 grader frigörs mikrosubstanser som är giftiga. I synnerhet för småfåglar som undulater. När de andas in ångan får de blödningar i lungorna och får akuta andningsproblem och kan dö väldigt snabbt.

Relaterade inlägg: