Varför finns betalningsanmärkning?

Innehållsförteckning

Varför finns betalningsanmärkning?

Varför finns betalningsanmärkning?

Om du har en skuld som du inte betalar kan du få en betalningsanmärkning – eller en prick som det ofta kallas. Det är kreditupplysningsföretagen som beslutar om betalningsanmärkningar. Det är också till dem du ska vända dig om du har frågor.

Vad betyder anmärkning?

En obetald skuld eller en räkning som inte betalats i tid kan leda till en så kallad betalningsanmärkning hos UC. Uppgifterna hämtas bland annat från Skatteverket, Kronofogdemyndigheten och tingsrätter.

Hur blir man av med sina anmärkningar?

Generellt gäller att en betalningsanmärkning ska tas bort senast efter tre år från det att skulden uppstod. Rör det sig om en uppgift om en begäran av kreditupplysning så ska uppgiften tas bort senast efter ett år. En uppgift om skuldsanering ska tas bort senast efter fem år.

Hur vet man om man har en betalningsanmärkning?

Om du vill se om du har en betalningsanmärkning, kan du göra en kreditupplysning på dig själv. Det finns olika alternativ för att få ut information om eventuella betalningsanmärkningar. Ett vanligt sätt är via Upplysningscentralens tjänst MinUC.

Varför Kronofogden?

Vi genomför vårt uppdrag genom att se till att den som har rätt att få betalt får det. Det kan vara myndigheter, kommuner, företag eller privatpersoner som ansöker om vår hjälp med att få betalt. Vi ger även stöd till den som ska betala sina skulder och ser till att betalningar sker på ett rättssäkert sätt.

Vad menas med utan anmärkning?

Utan Anmärkning betyder ungefär detsamma som saklös.

Relaterade inlägg: