Vad menas med Mattespråk?

Innehållsförteckning

Vad menas med Mattespråk?

Vad menas med Mattespråk?

Med matematiskt språk syftar vi till de begrepp som rör matematiken. Vi har utgångspunkt i matematiska begrepp som är relevanta på lågstadienivå, till exempel, addition, subtraktion, kvot, täljare och nämnare.

Vad används matte till?

Matematikens huvuduppgift är att få eleverna att tänka abstrakt och bli analytiska. Den kan innehålla intellektuella utmaningar, utan att det ger praktiskt tillämpbara resultat. Genom matematiken tillägnar man sig ett arbetssätt och olika strategier för att ta sig an uppgifter.

Är matematik ett språk?

Ja, matematiken är ett eget språk, som elever måste få en chans att lära sig, visar en avhandling i matematikdidaktik. Larmen duggar tätt om det sjunkande intresset för och kunskaperna i matematik. Många elever upplever matematik som något tråkigt och svårt.

Varför matte är viktigt?

Ett flertal studier visar på att matte har en betydelsefull effekt på hjärnan och dess prestation. Den undersökning som genomfördes av Dr. Tanya Evans vid Stanfords universitet pekar till exempel på just det. Enligt denna kan barn som är bättre på matte använda sig av fler hjärnregioner mer tillförlitligt.

När började man använda matte?

Matematiken har en minst 4000 år lång historia. Vissa menar att matematikens historia går mycket längre bak; bland annat utvecklades matematik i Sumer, södra Mesopotamien och nuvarande Irak, i samband med utvecklandet av skrivkonsten och läsandet för cirka 5000 år sedan.

Relaterade inlägg: