Vad innebär vår referens?

Innehållsförteckning

Vad innebär vår referens?

Vad innebär vår referens?

den person som du har handlat med. Vår referens kan vara t. ex. en person i den egna organisationen eller avdelningen som skapade fakturan.

Vad är en Referenskod?

En referenskod är en specifik beställarreferens som din kund kan kräva. Du anger den i fältet Referenskod på kundfakturan. Om mottagaren kräver en referenskod och du inte anger den eller anger en felaktig, kommer fakturan att stoppas av mottagaren.

Vad är en Betalningsreferens?

Betalningsreferenser är referenser som ska användas vid betalning av en faktura - det gör att du kan matcha den inkommande betalningen med den utestående fakturan. ... köparens inköpsordernummer, köparens referens etc.).

Hur fungerar Raindance?

Kommentaren följer med fakturan in i bokföringen i Raindance, här kan du skriva in personers namn vid representation. Inlägget markeras med datum och ditt namn. Ett enklare meddelande som inte blir kvar i bokföringen kan du skriva med hjälp av fliken cirkulation, se cirkulationsmeddelande nedan.

Hur ska en faktura innehålla uppgift om Tjänsternas omfattning och Art?

  • En faktura ska innehålla uppgift om de omsätta varornas mängd och art. Om det är tjänster som omsatts ska fakturan innehålla uppgift om tjänsternas omfattning och art (11 kap. 8 § 6 ML). Enligt Skatteverkets uppfattning individualiseras varorna genom den kommersiella beskrivningen eller varans namn.

Vad ska en förenklad faktura innehålla?

  • En faktura ska innehålla uppgift om datum då omsättningen av varorna eller tjänsterna utförts eller slutförts eller det datum då sådan förskotts- eller a conto-betalning som avses i 11 kap. 3 § ML erlagts, ... Innehåll i en förenklad faktura. En förenklad faktura ska alltid innehålla följande uppgifter.

Har en faktura ett betalningskrav från part till part?

  • En faktura är ett dokument innehållande ett betalningskrav från en part till en annan part.

Relaterade inlägg: