Hur mycket el förbrukar en lägenhet?

Innehållsförteckning

Hur mycket el förbrukar en lägenhet?

Hur mycket el förbrukar en lägenhet?

Statistiska centralbyrån har tagit fram olika typkunder för el, en normal energiförbrukning för en mindre lägenhet är ca 2000 kWh/år och en större bostad använder ca 5000 kWh/år. Schablonvärdena gäller bostäder som inte använder el för uppvärmning.

Hur mycket kostar el per månad?

Vad är normal energiförbrukning för en lägenhet? En lägenhet förbrukar ungefär 2500 kWh per år (exklusive värme), vilket motsvarar cirka 490 kronor i månaden. Oavsett hur du bor tillkommer också hushållsel (som är all elkonsumtion utom uppvärmning).

Hur stor del av elen är hushållsel?

Elförbrukning för en villa på 100 kvadratmeter En villa med storleken 100 kvadratmeter förbrukar enligt data från Statistiska Centralbyrån ca 12 000 kWh el per år. Av detta består uppskattningsvis 4 000 kWh av hushållsel, och 8 000 kWh av uppvärmning och varmvatten.

Hur mycket kostar el per månad i en trea?

Genomsnittligt Elkostnad Per Månad En normal kostnad för el i lägenhet är alltid olika. Det är omöjligt att säga det exakta genomsnittet eftersom elpriset varierar så pass mycket beroende på bostad. För en lägenhet med normal elförbrukning ligger nog genomsnittspriset på hushållsel mellan 350-650 kr per månad.

Hur mycket energi drar en villa?

Statistiska centralbyrån har tagit fram olika typkunder för el, normal energiförbrukning för en villa är ca 20.000 kWh/år. Om du har fjärrvärme eller värmer huset på annat sätt än med el är en normal elanvändning ca 5000 kWh/år.

Hur mycket kostar el i månaden hus?

Normal årsförbrukning av el i villa och elkostnad per månad En normal energiförbrukning för en villa eller ett radhus ligger på ungefär 20000-25000 kWh/år vilket motsvarar en elräkning på cirka 3000-3400 kronor i månaden.

Hur mycket kostar el för en villa?

Totalkostnaden för el per kWh var i snitt ca 141 öre/kWh (1,4 kr/kWh) under 2020 för en vanlig villa i Sverige, med en årlig elförbrukning på ca 20.000 kWh/år, enligt Statistiska centralbyrån. Då inkluderas alla kostnader som elnätsavgifter, energiskatter, elpris och moms.

Vad kostar en kWh med alla avgifter?

*1 kWh kostar i genomsnitt 1,50 kr. Priset baseras på SCB:s uppgifter om genomsnittskostnad för nätavgiften och ett ettårigt elavtal inklusive energiskatt, elcertifikat och moms.

Vad kostar elen per kWh i Skåne?

Från 83,5 öre per kWh i november till 180,7 öre per kWh i december. I elområde 4 (Malmö) så steg månadsmedelpriset med nästan 75 öre per per kWh, från 112,6 öre per kWh i november till 187,4 öre per kWh i december. Prisprognoserna indikerar att det finns en fortsatt risk för höga elpriserna under vintermånaderna.

Relaterade inlägg: