Vad är registrerad fastighetsmäklare?

Innehållsförteckning

Vad är registrerad fastighetsmäklare?

Vad är registrerad fastighetsmäklare?

Det finns inget krav på att en fastighetsmäklare måste förmedla ett visst antal objekt för att behålla sin registrering. För att vara registrerad måste du däremot enligt fastighetsmäklarlagen ha för avsikt att vara yrkesverksam som fastighetsmäklare.

Kan man bli mäklare om man är dömd?

Om du förekommer i belastningsregistret kan det påverka dina möjligheter att bli registrerad som fastighetsmäklare. ... En anledning till att du som sökande måste anses vara lämplig som fastighetsmäklare är för att mäklare intar en mycket ansvarsfull förtroendeställning gentemot konsumenter.

Varför vill du bli mäklare?

För att bli en duktig mäklare behöver du ha ett inre driv och en passion för försäljning och att träffa människor. Det är viktigt att du kan arbeta strukturerat med många olika arbetsuppgifter parallellt, och att du kan planera din tid eftersom du arbetar mycket självständigt.

Hur ser man om en mäklare är varnad?

För att få reda på om en specifik mäklare är varnad krävs ett telefonsamtal eller ett mejl till Fastighetsmäklarinspektionen.

Finns fortkörning i belastningsregistret?

I belastningsregistret registreras alla brott som din vän fällts för, däribland fortkörning med straffet böter (3 § första punkten LBR). Brotten finns dock inte kvar i belastningsregistret, utan de försvinner efter x antal år beroende på vilket brott som har begåtts.

Vilka brott syns i belastningsregistret?

I belastningsregistret står endast vilka brott man dömts till. Det står alltså inte något om man är eller har varit misstänkt för ett brott. Så vad som står i ditt belastningsregister beror helt på om du tidigare blivit dömd för något eller inte.

Vad krävs för att bli fastighetsmäklare med fullständig registrering?

  • För att bli registrerad som fastighetsmäklare med fullständig registrering måste du ha dels teoretisk utbildning från universitet eller högskola, dels praktik. Den teoretiska utbildningen ska vara inom kunskapsområdena fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering.

Vad krävs för att bli fastighetsmäklare?

  • För att bli fastighetsmäklare måste du läsa högskolekurser inom fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering. Du ska dessutom praktisera hos en registrerad fastighetsmäklare i tio veckor.

Vad tjänar fastighetsmäklare?

  • Vad tjänar fastighetsmäklare? Det är vanligt med hundra procent provisionsbaserade löner och därmed är variationen mycket stor, beroende på var i landet du arbetar, hur skicklig du är, läget på bostadsmarknaden och vilket företag du representerar. De flesta fastighetsmäklarna, 64 procent, har provisionsbaserad inkomst.

Relaterade inlägg: