Vad är restnoterade läkemedel?

Innehållsförteckning

Vad är restnoterade läkemedel?

Vad är restnoterade läkemedel?

En restnotering av ett läkemedel innebär att det inte går att beställa från tillverkaren. Anledningen till att ett läkemedel restnoteras kan vara många, som bland annat brist på aktiv substans, problem i tillverkningen eller en oväntat hög efterfrågan.

När finns Inolaxol igen?

Granulat i dospåse: 50 st är restnoterat och förväntas åter .

Varför finns inte Inolaxol?

Vi bedömer att det inte finns risk för att patienter ska stå utan behandlingsalternativ om Inolaxol försvinner från den svenska marknaden. Mot denna bakgrund beviljar TLV inte ett högre pris för Inolaxol. Beslutet fattades den .

Hur får jag tag i min Medicinlista?

Läkemedelslistan från din läkare Medicinlista eller läkemedelslista är den lista över läkemedel som du alltid ska be att i samband med ditt besök hos läkare eller sjuksköterska.

Har Inolaxol utgått?

Denna produkt har tyvärr utgått hos tillverkaren. Det kommer att komma en ersättningsprodukt som vi ännu inte fått information om. Inolaxol används för behandling av förstoppning, förstoppning i samband med "känslig" tjocktarm (colon irritabile, IBS), sprickor i analöppningen och hemorrojder.

Finns Inolaxol?

Inolaxol är ett gluten- och sockerfritt volymökande medel (bulkmedel) som normaliserar tarmfunktionen vid såväl hård som lös avföring. Inolaxol innehåller växtfibrer som sväller i vätska och ökar tarminnehållets volym. Härigenom stimuleras tarmens rörelser på samma sätt som av fiberrik kost.

Varför finns inte Vanquin?

Läkemedlet Vanquin utplånar springmask med hjälp av det verksamma färgämnet pyrvin och finns receptfritt i tablettform. Tyvärr är Vanquin slut hos tillverkaren – och går inte att få tag på just nu hos något apotek.

Vad ersätter Inolaxol granulat?

Inolaxol granulat och pulver i flaska tillhandahålls inte längre. Ett ersättningsalternativ kan vara bulkmedlet Vi-Siblin (ispaghula) eller Vi-Siblin S (sockerfri, sötad med sorbitol). Ketogan Novum (ketobemidon) inj 5 mg/ml finns åter i lager.

Relaterade inlägg: