Hur blir man Rallylydnadschampion?

Innehållsförteckning

Hur blir man Rallylydnadschampion?

Hur blir man Rallylydnadschampion?

Den ena titeln -Rallylydnadsdiplom mästarklass (RLD M) - skulle kräva tre resultat om minst 85 poäng. Denna titel skulle alla tävlande kunna få. Den andra titeln - rallylydnadschampionat - skulle kräva tre resultat om minst 95 poäng.

Vad betyder Champion hund?

Öppen klass – i den öppna klassen måste hunden vara minst 15 månader för att delta. Championklass – här anmäls och visas hundar som redan är utställningschampion i något land. Veteranklass – är öppen för hundar som är åtta år eller äldre.

Hur räknas poängen i rallylydnad?

Kvalificerande resultat är minst 70 poäng, under förutsättning att ekipaget inte blivit underkända. Berättigad till uppflyttning är hund som har minst tre kvalificerande resultat eller minst ett resultat helt utan avdrag (100 poäng). Uppflyttning till nästa klass kan ske nästföljande tävling.

Hur går en Rallylydnadstävling till?

Om rallylydnad Rally i namnet betyder inte att det ska fort utan att hunden "kör" en bana enligt "kartläsarens", förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3–5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras. Det är från 12 och i den högsta klassen upp till 20 moment man utför.

Hur börjar man med rallylydnad?

Börja med Rallylydnad Det krävs inte mycket förkunskaper för att sätta igång med Rallylydnad och alla hundar kan utöva sporten. Några grundkunskaper som sitt, ligg och att hunden kan ställa sig upp på kommando är bra förutsättningar för att börja.

Får blandraser tävla i rallylydnad?

Tävla i rallylydnad Alla raser och blandraser får tävla, även löptikar. Dock inte hundar som är sjuka eller skadade. Föraren ska vara medlem i klubb inom Svenska Kennelklubbens organisation för att delta i tävlingar. Medlemskap inom SKK, se www.skk.se.

Hur blir en hund Jaktchampion?

Minst tre (3) Cert eller CK i jaktklass. Hunden kan ställas ut i jaktklass så snart den har erhållit minst en 2:a på ett jaktprov. Det innebär att hunden kan ha klarat av sina utställningsmeriter innan den har klarat av sina meriter för att erhålla Svenskt Jaktchampionat.

Vad betyder ÖKK?

Öppen klass 15– månader (ökl) Denna klass är öppen för hund som den dag den ställs ut uppnått 15 månaders ålder.

Vad krävs för att tävla rallylydnad?

Tilldelas hund som erhållit minst tre kvalificerande resultat i Nybörjarklass. Tilldelas hund som erhållit minst tre kvalificerande resultat i Fortsättningsklass. För rallylydnadsdiplom mästarklass krävs minst tre kvalificerande resultat i mästar- klass.

När får man börja tävla rallylydnad?

Tävlingar i rallylydnad är öppna för alla hundar som fyllt 10 månader. Hundarna kan delta i fyra klasser: nybörjare, fortsättning, avancerad och mästare. Alla börjar i nybörjarklassen och klättrar sedan uppåt på skalan efter att de uppnått kvalificerande resultat.

Relaterade inlägg: