Varför har jag kalla fingrar?

Innehållsförteckning

Varför har jag kalla fingrar?

Varför har jag kalla fingrar?

Kroppen drar ihop blodkärlen i händer och fötter för att spara på värmen i resten av kroppen. Samma sak händer om du är spänd eller nervös. Även hur din kropp är byggd kan påverka om du känner dig kall eller varm i huden. Magra personer med mindre underhudsfett kan oftare uppleva att de har kalla händer och fötter.

Vad händer om man har dålig blodcirkulation?

Dålig blodcirkulation – kallbrand – amputation När blodkärlen blir trängre och blodet därför inte kan cirkulera fritt, kan ischemi uppstå – ett tillstånd av lokal brist på blod och därmed brist på syre i cellerna. Om blod- och syretillförseln blockeras helt, dör cellerna och kallbrand uppstår.

Vad är sklerodermi?

Sjukdom/tillstånd Systemisk skleros är en ovanlig bindvävssjukdom som karaktäriseras av förändrat immunförsvar, försämrad blodcirkulation och ökad bindvävsproduktion i hud och inre organ, framför allt i mag-tarmkanal, lungor, hjärta och njurar. Sjukdomen kallades tidigare sklerodermi (skleros=förhårdning, derma=hud).

Varför sticker det i fingrarna?

Det vanligaste symtomet vid karpaltunnelsyndrom är domningar och stickningar i händerna och fingrarna, framför allt på nätterna. Du kan vakna på grund av besvären och känna dig tvungen att skaka handen, som känns helt avdomnad. Besvären kan kännas obehagliga men är sällan allvarliga.

Relaterade inlägg: