Kan man ha en röd klänning på bröllop?

Innehållsförteckning

Kan man ha en röd klänning på bröllop?

Kan man ha en röd klänning på bröllop?

Man kan mycket väl bära rött på ett bröllop och det är bara en gammal skröna att det skulle vara syndens färg. Det är en regel som aldrig funnits och som bara är påhittad. Anledningen till att man inte ville ha svart på bröllop förr var att änkans färg och stod för sorg.

Vilken färg ska man inte ha på ett bröllop?

Du ska inte använda dig av för mycket vitt i din bröllopsklädsel. Det är brudens färg och det anses som icke respektfullt att ta över showen från bruden. Rött är också syndens färg för ett bröllop. Den röda färgen påvisar att du är brudgummens käresta vid sidan om.

Vad betyder olika färger på bröllop?

Svart är sorgens färg och vitt är traditionellt brudens färg – om de inte uppger något annat i inbjudan. Kan man ha rött på bröllop? Förr sade man att om du som kvinna bar rött på ett bröllop betyder det att du har legat med brudgummen, så enligt gamla seder är det inte okej att bära rött på bröllop.

Kan man ha gul klänning på bröllop?

Gult är liksom flertalet alla andra färger, givetvis inklusive rött, utmärkt för en kvinna som är bröllopsgäst. Det enda hon ska undvika är helt vit klädsel liksom helt svart, däremot går det bra med svart eller vitt i kombination med andra färger.

Kan man ha vit blus på bröllop?

Får man ha vitt på sig på bröllop? Vitt som detalj fungerar utmärkt. Ett par vita skor, en vit topp som du bär tillsammans med en kjol eller en klänning som är vit i botten men med färgglatt mönster på är inga som helst problem. Däremot ska du undvika att bära en helvitt.

Relaterade inlägg: