Vad är skillnaden mellan referat och recension?

Innehållsförteckning

Vad är skillnaden mellan referat och recension?

Vad är skillnaden mellan referat och recension?

Skillnaden mellan en recension och ett referat Men ett referat och en recension är inte samma sak. En recension ska återge innehållet i något som lästs eller setts, men den ska också ge en värdering av texten. Ett referat skall bara återge textens innehåll.

När ska man använda Referatmarkörer?

För att sammanfattningen med egna ord ska bli ett referat behöver du också använda referatmarkörer såsom menar, skriver, understryker, belyser eller anser för att synliggöra att texten du återger har skrivits av någon annan än dig.

Hur ofta ska man använda Referatmarkörer?

Varje stycke ska innehålla minst en referatmarkör/källhänvisning och hela referatet ska avslutas med en källförteckning uppställd i bokstavsordning. Att skriva ett bra referat är ibland mycket krävande. Det är svårt att välja vad man ska ha med i "sammanfattningen" och vad som inte behöver vara med.

Vad är skillnaden på referat och citat?

Ett referat är en sammanfattning av innehållet i en text, återgivet med egna ord tillsammans med vissa nyckelord eller definitioner som inte kan ersättas med andra ord. Ett citat är en identisk återgivning av originaltexten.

Var i referatet ska källhänvisningen stå?

I första stycket ska referatets ämne och källhänvisning stå, så att läsaren ska kunna leta upp originaltexten utan problem. Författarnamn måste alltid finnas med (om texten har en författare). Om texten är publicerad i en tidning måste tidningsnamn och nummer (datum) skrivas.

Relaterade inlägg: