Varför heter Roxette?

Innehållsförteckning

Varför heter Roxette?

Varför heter Roxette?

Joyride ville Gessle själv sjunga och de var helt överens om det beslutet. Enligt honom var idén med Roxette följande: Han skrev låtarna och var motorn och Marie skulle vara sångerskan och frontpersonen. Men det fanns också stunder då han ångrade att de hade valt namnet Roxette.

Vad hette skivan som Roxette slog igenom med?

I oktober 1986 släpptes deras debutalbum Pearls of Passion. Någon internationell uppmärksamhet fick Roxette inte med debuten. Den 19 oktober 1988 släppte de albumet Look Sharp! som även det blev en stor framgång i Sverige, utan att göra något avtryck internationellt.

Hur bildades Roxette?

1986 Roxette/Active from

När slog Roxette igenom i USA?

Roxette var den första svenska grupp som lyckat ligga etta på Billboards Hot 100 sedan ABBA kom med Dancing Queen. Det var 1989 som Roxette lyckades med bedriften tolv år efter ABBA. Det var inte bara The Look som hamnade där, snart levererade de tre låtar till som stod för samma bedrift.

Vad heter Roxettes debutalbum?

Pearls of Passion Roxette/First album

Hur många gånger har It must have been love spelats?

2005 hade sången spelats 4 miljoner gånger på radiostationerna runtom i USA, och det kan jämföras med att sången spelats nonstop i motsvarande mottog Per Gessle pris av BMI för att den spelats 5 miljoner gånger i USA (alltså 1 miljon spelningar mellan 20).

När kom The look med Roxette?

Plötsligt hade Roxette fått en singel som var en hit utan att någon skiva släppts. Det amerikanska skivbolaget insåg sitt misstag och paniksläppte singeln. "The Look" släpptes även som singel den 12 januari 1989, och B-sida var "Silver Blue" (demoversion). Per Gessle sjunger det mesta av texten.

Hur mycket har Roxette tjänat?

Bortgångne Marie Fredriksson med Per Gessle som Roxette. Han är god för över 300 miljoner kronor – och pengarna fortsätter rulla in för Per Gessle. Det senaste räkenskapsåret har hans företag Tourist trap AB gjort en vinst på över 3,8 miljoner kronor, 2,5 miljoner mer än året innan.

Hur många skivor har gyllene tider sålt?

Totalt har Gyllene Tider nu sålt närmare en halv miljon skivor. Men starten var inte så lätt. De gjorde själv en självkostnadssingel som de skickade till olika skivbolag och radiostationer.

Hur många skivor sålde Abba?

200 miljoner till 249 miljoner skivor
ArtistUrsprungslandBekräftat antal sålda enheter
AC/DCAustralien111,6 miljoner
QueenStorbritannien103,9 miljoner
The Rolling StonesStorbritannien94,8 miljoner
ABBASverige57,8 miljoner

Relaterade inlägg: