Vad betyder ordet Audi?

Innehållsförteckning

Vad betyder ordet Audi?

Vad betyder ordet Audi?

Varumärket "Audi" har redan en intressant bakgrund, eftersom det var grundaren av företaget "Horch", som heter August Horch, som lämnade företaget i oenighet och sedan grundade sitt eget företag. Det var "Audi", som är den latinska översättningen av den tvingande "horch", som också kan översättas som hör eller hör.

Vad betyder Volvo märket?

Logotypen, en cirkel med en pil som pekar snett uppåt höger, är det urgamla kemiska tecknet för järn som härstammar från romarriket. Volvo ville med järnmärket associera till den anrika svenska järnhanteringen, stål och styrka, men också till bilarnas egenskaper som säkerhet, kvalitet och hållbarhet.

Vad står A för i Audi A4?

Den ersatte Audi och är sedan 2015 inne på den femte generationen. ... Sedan 2009 finns den även i modell kallad Audi A4 Allroad Quattro. Dessutom finns två sportversioner, Audi S4 och Audi RS4. Bilen är i grundutförande framhjulsdriven, men finns med fyrhjulsdrivning (kallad Quattro).

Varför heter det Audi?

Den tyska biltillverkaren Audi är sedan 1965 ägt av Volkswagen, men grundades 1906 av August Horch. ... Han fick sällskap av investeraren Franz Fikentscher vars tioåriga son kom på namnet Audi. Audi är den latinska versionen på grundarens efternamn, Horch, som betyder ”lyssna” eller ”höra” på tyska.

Är det bra att köpa Saab?

Att skaffa en Saab som förstabil är inget dumt val. Det är säkra bilar, bra rostskyddade, bekväma, trevliga att köra och det finns många att välja på – över 3 500 var ute på Blocket i maj. ... Säkrast är att köpa bilen hos en MRF-ansluten handlare som lämnar garantier, även om priset blir lite högre än om man köper privat.

Vad betyder ordet Skoda?

Cyklar och motorcyklar tillverkades i Mladá Boleslav under varumärket Slavia. Loggan baserades på ett hjul med limeblad som skulle representera de Slaviska nationerna. Grundarnas namn (Laurin & Klement) lades sedan till och blev huvudmotivet i den nya loggan.

Relaterade inlägg: