Vad menas med Riesling?

Innehållsförteckning

Vad menas med Riesling?

Vad menas med Riesling?

Riesling är en av världens mest berömda gröna druvor. Riesling ger vita viner i vitt skilda stilar, från knastertorra och friska Alsaceviner, till fruktiga och syrliga Rhenviner, och ända till honungssöta dessertviner.

Hur smakar Riesling?

Odlas i: Tyskland, Frankrike, Österrike, Australien. Kända distrikt: Mosel, Rheingau, Pfalz, Alsace. Smak: Från torra till söta, alltid med hög fruktsyra och inslag av citrus, äpple, päron, blommor, honung och mineral.

Hur lagras riesling?

Rieslingviner är i regel utmärkta att lagra på flaska. Tack vare dess höga syra och starka essens så kan de fortsätta att utveckla sig i många år. Ett vanligt kännetecken för en lagrad riesling är att det ofta utvecklas toner av petroleum i vinerna.

Var i Frankrike odlas riesling?

Alsace är kända för sina Rieslingviner och är officiellt den enda region i Frankrike där druvan får odlas.

Hur smakar Sauvignon Blanc?

Sauvignon blanc ger mycket aromatiska vita viner oavsett var de odlas. Doften påminner om svartvinbärsblad, nässlor och citrus eller grön, knappt mogen frukt, som äpple och krusbär eller till och med grön paprika. I smaken finns samma aromer, tillsammans med en tydlig fruktsyra, och vinerna är så gott som alltid torra.

Är Chardonnay sött?

Vitt vin kan variera från mycket torrt, som vissa sorter Pinot Grigio, till mycket sött, som sött riesling och ek Chardonnay vin. Men också a riesling behöver inte vara söt precis som en Pinot Gris. Det finns både torra och söta sorter av båda vinerna.

Relaterade inlägg: