Vad betyder förkortningarna LO och SAF?

Innehållsförteckning

Vad betyder förkortningarna LO och SAF?

Vad betyder förkortningarna LO och SAF?

Kollektivavtalad tjänstepension Det är arbetsgivaren som betalar för den. Exempel på kollektivavtalade tjänstepensioner är ITP för privatanställda tjänstemän, Avtalspension SAF-LO för privatanställda arbetare, PA 03 för statligt anställda och KAP-KL/AKAP-KL för anställda i kommuner och regioner.

Vad hette Saf innan?

Svenska Arbetsgivareföreningen (SAF) var en arbetsgivarorganisation grundad 1902 som en motkraft till LO. Organisationen upphörde 2001 i och med bildandet av Svenskt Näringsliv som är en sammanslagning mellan SAF och Sveriges Industriförbund.

Vad är SAF-LO Fora?

Avtalspension SAF-LO heter den tjänstepension som arbetare på privatägda företag får pengar inbetalda till. Den administreras av Fora. Tjänstepensionen kommer att ha stor betydelse för hur mycket pengar en anställd får totalt i pension.

Vad har Svenskt Näringsliv för målsättning?

Svenskt Näringsliv samlar 60 000 företag och 49 bransch- och arbetsgivarorganisationer. Vi är vad vi heter – rösten för det svenska näringslivet. ... Ett bättre företagsklimat, framgångsrika företag och därmed trygga jobb och ett bättre Sverige. Det är Svenskt Näringslivs uppdrag.

Vad är avtalspension Fora?

Avtalspension SAF-LO heter den tjänstepension som arbetare på privatägda företag får pengar inbetalda till. Den administreras av Fora.

Relaterade inlägg: