Vad heter min fastighet?

Innehållsförteckning

Vad heter min fastighet?

Vad heter min fastighet?

Det säkraste sättet att ta reda på information om sin egen fastighetsbeteckning är att kontakta Lantmäteriet, till exempel genom att logga in på Lantmäteriets gratistjänst “Min fastighet”, där du kan få se en tomtkarta över just din tomt, förutsatt att sådan finns tillgänglig, hur stor din tomt är, var dina tomtgränser ...

Hur hittar man Fastighetskartor?

Du kan köpa en särskild fastighetskarta från Lantmäteriet för ett område, där alla fastigheter med fastighetsbeteckning finns inritade.

Vem äger en allmänning?

2 § Allmänningsskog tillhör ägarna av de fastigheter för vilka skogen vid storskifte eller avvittring blivit avsatt eller med vilka, enligt vad vid fastighetsbildning bestämts, är förenad rätt till delaktighet i skogen.

Vem äger marken i en samfällighet?

En samfällighet är en egendom som tillhör flera fastigheter. Samfälligheten ägs av ägarna till fastigheterna.

Hur många kvm är mitt hus?

Med e-tjänsten Min Fastighet hittar du detaljerad information om din egen fastighet. I e-tjänsten kan du som har e-legitimation gratis se detaljerad information om din egen fastighet, till exempel tomtkarta (om sådan finns inskannad), areal, gränser, inteckningar och taxeringsvärde.

Var hittar jag min Tomtkarta?

I vår e-tjänst Min karta kan du se en fastighets ungefärliga läge och se hur den ligger i förhållande till andra fastigheter. Du kan även söka på fastighetsbeteckning, adress, koordinater eller zooma in till berörd fastighet direkt i kartan. Läs mer om e-tjänsten Min karta.

Var kan jag hitta fastighetsbeteckning?

Hos Skatteverket kan du söka efter taxeringsvärdet på en fastighet för ett visst år. För att göra det behöver du ta reda på fastighetsbeteckningen.

Vad gäller på en allmänning?

Högst 2 bilar får parkeras helt eller delvis på allmänning i direkt anslutning till den egna fastigheten. För eventuellt övriga bilar måste plats ordnas på fastigheten eller parkering ske på gemensamma ordnade parkeringsplatser. Parkering på grönområde är alltid förbjudet.

Kan man köpa en allmänning?

Lättast är väl att kontakta kommunen och fråga. En gubbe i grankvarteret fick köpa loss en plätt som tillhörde kommunen, så i min kommun är det inte omöjligt.

Relaterade inlägg: