Vad menas med samhällskunskap 1b?

Innehållsförteckning

Vad menas med samhällskunskap 1b?

Vad menas med samhällskunskap 1b?

Kursen Samhällskunskap 1b ger dig kunskaper om hur Sverige styrs på lokal, regional och central nivå. Du får lära dig mer om demokrati och hur ett demokratiskt samhälle styrs och hålls ihop. I kursen lär du dig också om medier och EU, och får även kunskap i ekonomi och juridik.

Vilka läser samhällskunskap 1b?

*1a1 & 1a2 = För dig som inte läst Samhällskunskap tidigare eller läst gamla Samhällskunskap A på ekonomisk, estetisk, humanistisk eller samhällsvetenskaplig linje på gymnasiet. **1b = För dig som läst tidigare Samhällskunskap A på naturvetenskaplig eller teknisk linje på gymnasiet.

Vad handlar samhällskunskap 1a2 om?

Samhällskunskap är ett tvärvetenskapligt ämne som har sina rötter i sociologi, statsvetenskap och nationalekonomi. Målet med kursen Samhällskunskap 1a2 är att ge eleven kunskaper om samhällsekonomi, politiska ideologier samt öka det källkritiska tänkandet och visa sin förmåga i att analysera samhällsfrågor.

Vad ingår i samhällskunskap 3?

Kursen Samhällskunskap 3 handlar i stor utsträckning om att du ska skriva vetenskapliga texter utifrån framförallt begreppet globalisering. I kursen läser vi en del vetenskapsteori och sedan skriver du två större arbeten.

Vad menas med naturkunskap 1b?

I kursen Naturkunskap 1b behandlas frågor om hållbar utveckling, samband mellan individens hälsa, dagliga vanor och livsstilar i samhället, reflektion över och diskussion kring normer och evolutionära aspekter och etiska perspektiv på bioteknikens möjligheter och konsekvenser för mänsklighetens utveckling och för ...

Vad betyder matte 1b?

Matte 1a ingår i yrkesprogrammen. Den motsvarande mattekurs som ingår i ekonomiprogrammet, estetiska programmet, samhällsvetenskapsprogrammet och humanistiska programmet heter matte 1b. När du läser teknik- och naturvetenskapsprogrammet heter kursen matte 1c.

När läser man samhällskunskap 1b?

Samhällskunskap 1b, 100 poäng, som bygger på de kunskaper grundskolan ger eller motsvarande. Betyg i kursen kan inte ingå i elevens examen tillsammans med betyg i kursen samhällskunskap 1a1 eller kursen samhällskunskap 1a2.

Vad motsvarar svenska 1?

Svenska 1, 100 poäng, som bygger på de kunskaper grundskolan ger eller motsvarande. Svenska 2, 100 poäng, som bygger på kursen svenska 1. Svenska 3, 100 poäng, som bygger på kursen svenska 2. Litteratur, 100 poäng, som bygger på kursen svenska 1 eller kursen svenska som andraspråk 1.

Vad kan man bli inom samhällskunskap?

Efter gymnasiet är du väl förberedd för högre studier inom samhällsvetenskapliga och humanistiska utbildningar. Yrken som kanske kan intressera dig som går inriktningen beteendevetenskap är: polis, jurist, psykolog, socionom, lärare eller kriminalvårdare.

Vad handlar samhällskunskap 2?

Kursen Samhällskunskap 2 erbjuder en fördjupning kring hur samhället fungerar och hur det har vuxit fram till dagens samhälle.

Relaterade inlägg: