Hur definierar Socialstyrelsen god vård?

Innehållsförteckning

Hur definierar Socialstyrelsen god vård?

Hur definierar Socialstyrelsen god vård?

En god vård och omsorg ska kännetecknas av att den är personcentrerad, jämlik och säker. Ett gott bemötande är en av de viktigaste faktorerna som främjar delaktighet, patientinflytande och patientsäkerhet.

Vad är vårdsamverkan?

Vårdsamverkan - Översikt Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) syftar till att främja en god vård och en socialtjänst av god kvalitet för personer som efter utskrivning från sluten vård.

Vad är en Samverkansplan?

Samverkansplanen grundar sig på den politiska överenskommelse som gjorts mellan kommun och landsting för personer i alla åldrar med psykisk ohälsa, missbruk eller omfattande funktionsnedsättning.

Vad betyder begreppet vård och omsorg?

Vård, omvårdnad och omsorg. En god omvårdnad innebär att tillgodose allmänmänskliga och personliga behov och tillvarata den enskildes egna resurser för att bevara samt återvinna optimal hälsa. Omvårdnad baseras på respekt för integritet, värdighet och autonomi.

Vad menas med att sjukhusen skall uppfylla kraven på god vård?

2 § Målet för hälso- och sjukvården är en god hälsa och en vård på lika villkor för hela befolkningen. Vården skall ges med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans värdighet. Den som har det största behovet av hälso- och sjukvård skall ges företräde till vården.

Hur definieras Vårdskada enligt patientsäkerhetslagen?

I patientsäkerhetslagen står att en vårdskada är "lidande, kroppslig eller psykisk skada eller sjukdom samt dödsfall som hade kunnat undvikas om adekvata åtgärder hade vidtagits vid patientens kontakt med hälso- och sjukvården".

Vad betyder nosam?

I NOSAM sitter valda områdes- och verksamhetschefer från primärvård, kommun och stadsdel.

Vad heter den lag som anger att personer som är i behov av exempelvis insatser från kommunal hälso och sjukvård skall ha en SIP?

Samordnad individuell plan (SIP) Planen ska upprättas när den enskilde har behov av insatser från både socialtjänsten och hälso- och sjukvården, förutsatt att planen behövs för att den enskilde ska få sina behov tillgodosedda och att den enskilde själv samtycker till planen.

Relaterade inlägg: