Vad betyder Sara på svenska?

Innehållsförteckning

Vad betyder Sara på svenska?

Vad betyder Sara på svenska?

Sara är ett bibliskt namn av hebreiskt ursprung med betydelsen 'furstinna'. I bibeln är Sara namnet på Abrahams hustru, som vid 90 års ålder blir havande och föder Isak. Namnet förekommer under medeltiden, men det är efter reformationen som det blir populärt, särskilt i Norrland.

Hur skriver man Sara på arabiska?

Kvinnonamnet Sara, Sarah är ett semitiskt (abessinska, arabiska, kurdiska, persiska,araméiska, assyriska, hebreiska) namn som betyder "furstinna" eller "prinsessa" eller "härskarinna". På persiska betyder Sara ren, blandad och mycket unik.

Hur vanligt är namnet Sara?

Åren 19 var Sara det vanligaste flicknamnet. Även om populariteten sedan dess har avtagit något är det fortfarande ett mycket vanligt namn. Den 31 december 2005 fanns det totalt 65 487 personer i Sverige med namnet Sara eller Sarah, varav 44 766 med det som tilltalsnamn.

När har Sara?

Namnsdag 19 Juli. Alternativ stavning Saara, Saarah, Sahra, Sahrah, Sarah, Sarha, Shara, Zahra, Zahraa, Zara, Zarah, Zhara. Stjärntecken den som är född den här dagen har stjärntecknet Kräftan. Kvinnonamnet Sara, Sarah är ett hebreiskt namn som betyder "furstinna" eller "prinsessa".

Relaterade inlägg: