Vad menas med interaktion mellan läkemedel?

Innehållsförteckning

Vad menas med interaktion mellan läkemedel?

Vad menas med interaktion mellan läkemedel?

Kunskapsstödet Janusmed interaktioner används för att kontrollera om två eller flera läkemedel interagerar, det vill säga om det finns risk att ett läkemedel kan öka eller minska effekten av ett annat.

Vad är kommunikation och interaktion?

Information, interaktion eller samarbete Information handlar om en envägskommunikation utan krav på respons från mottagaren, en form av distribution av information. Interaktion är däremot en tvåvägskommunikation och förutsätter att de deltagande aktivt bidrar och lyssnar på varandras inlägg.

Hur sker interaktion?

Social interaktion är sådana sociala handlingar mellan olika personer eller grupper som förändrar människors beteende och handlingar utifrån interaktionspartnerns handlingar. Det innebär att social interaktion är när en person kopplar mening till en situation, tolkar hur andra agerar och handlar utifrån detta.

Vad är metabolism av läkemedel?

Metabolism, även kallat ämnesomsättning, är ett sammanfattande namn på de processer där näringsämnen och läkemedel tas upp, omvandlas, bryts ner i kroppen, omsätts till energi och/eller avlägsnas ur kroppen. ... Via utsöndringen och mag- och tarmsystemet lämnar slaggprodukter kroppen och ämnen absorberas.

Relaterade inlägg: