Hur använder man solskyddsfaktor?

Innehållsförteckning

Hur använder man solskyddsfaktor?

Hur använder man solskyddsfaktor?

Applicera rikligt med solskydd, och var extra noga med extra utsatta områden så som näsa, ögonlock, läppar och dekolletage. Återapplicera ditt solskydd varannan timme, samt efter varje gång du badat och torkat dig med handduk.

Hur mycket skyddar SPF 10?

DETTA SKYDDAR SPF MOT SPF ger ett skydd mot UVB-strålar och talar om hur länge du kan få skydd mot UVB: En solskyddskräm som har exempelvis SPF 10, innebär att du kan vara ute i solen 10 gånger längre utan att bli bränd av UVB, jämfört med om du inte hade haft solskyddskräm.

Vad menas med SPF 15?

Solskyddsfaktor[redigera | redigera wikitext] Exempelvis betyder "SPF 15" att 1/15 av den aktuella delen av UV-strålningen kommer att nå huden, förutsatt att solskyddsmedel appliceras jämnt och rikligt (2 mg per kvadratcentimeter). ... Högt skydd: SPF 30–50. Mycket högt skydd: SPF 50+

Vad menas med SPF 30?

Solskyddsfaktor är ett mått på solskyddsförmågan för hudapplicerade solskyddsmedel. Solskyddsfaktorn anger hur många gånger längre tid man kan vistas i solen med solskyddsmedel än utan, och anges i SPF (sun protection factor) enligt EU-kommissionens rekommendation. ... Högt skydd: SPF 30–50. Mycket högt skydd: SPF 50+

När Applicera solskydd?

Det gäller att återapplicera sitt solskydd varannan timme vid direkt sol. Det finns eg ingen regel som säger applicera varannan timme. Dvs inget som säger att det är ett måste. Men jag personligen tycker det är en bra tumregel för att vara säker på att man har fullgott skydd.

Kan man använda smink när man använda solkräm?

Börja med att smörja in ansiktet (glöm inte hals och nacke) med solskyddsfaktor, gärna minst spf 30, innan du lägger din makeup. På så sätt får du ett bra grundskydd. Därefter kan du applicera det smink som du vill ha.

Relaterade inlägg: