Vad gör man som sjöbefäl?

Innehållsförteckning

Vad gör man som sjöbefäl?

Vad gör man som sjöbefäl?

Nautiskt, tekniskt och intendenturbefäl har sin huvudsakliga arbetsplats ombord på handelsflottans fartyg. Befälhavaren har ansvaret för hela fartyget och Styrmännen svarar för fartygets navigering.

Vad betyder sjöman?

Sjöman, yrkeskategori som använder sig av fyrar och andra navigationshjälpmedel. Kronan/staten krävde att sjömannen, för att inte kunna smita från skatt, skulle tillhöra och rapportera sina inkomster till ett sjömanshus. Sjömansyrket är en annorlunda värld, okänd för många.

Vad betyder fartygsbefäl?

Fartygsbefäl / Befälhavare har det yttersta ansvaret för besättningen, passagerarna och lasten - Fartygsbefälet har högst ställning på fartyget. Befälhavaren är högsta chef inom däcksavdelningen. ... Teknisk chef är högsta chef för den tekniska avdelningen.

Vad gör en kapten på en båt?

Som sjökapten arbetar du såväl övervakande som operativt på fartygets brygga. Du arbetar även praktiskt med till exempel lastning och lossning samt säkerhet ombord. Programmet innefattar teoretiska studier parallellt med längre perioder av arbetsplatsförlagd utbildning till sjöss. Utbildningen är därför fyra år.

Hur mycket tjänar en kapten båt?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
20170 kronor37 500 kronor
20180 kronor43 900 kronor
20190 kronor43 500 kronor
20200 kronor45 700 kronor

Vad gör man som sjöman?

Som matros arbetar du med fartygets underhåll. Du kan också ha arbetspass på kommandobryggan, där fartyget navigeras. Där hjälper du styrmännen med att hålla utkik efter mötande båtar, sjömärken och annat av betydelse för fartygets framfart och säkerhet.

Vad gör en styrman?

Som styrman har de ansvar för utrustningen för livräddning och brandskydd samt navigation. ”Jag är ansvarig för all livräddningsutrustning ombord, till exempel livbåtar, livflottar, livbojar och flytvästar.

Vad är fartygsbefäl klass 8?

Rättigheter i inre fart. Behörigheten fartygsbefäl klass VIII inre fart medför rätt att tjänstgöra som befälhavare på svenska handelsfartyg i inre fart med en bruttodräktighet om högst 70.

Relaterade inlägg: